MÅL/ HENSIKT:
Sikre at personalet har nødvendig kompetanse.
DEFINISJONER:
Med personale og ansatte menes her alt personell, både lønnet og ulønnet.
ANSVAR:
Avdelingsledere og andre med ansvar for opplæring av nyansatte.
BESKRIVELSE:
Ansatte skal ved tiltredelse gis nødvendig opplæring for å sikre at rutinene i IK-Mat blir fulgt.
Dette innebærer at det skal gis opplæring der den ansatte:
- Gis tilgang til IK-mat-systemet
- Gis nødvendig veiledning og opplæring i hvordan rutinene skal følges
- Gis nødvendig opplæring i grunnleggende hygienerutiner som omtales i infeksjonskontrollprogrammet (Bl.a. håndhygiene, desinfeksjon, søppelhåndtering osv.)
- Gis opplæring i hvordan en skriver avvik og når avvik skal skrives Avvik og uønskede hendelser - Registreringsprosedyre.
- Signerer på gjennomført opplæring, i avdelingens ordinære sjekkliste for opplæring ved nyansettelse, alternativt ved å kvittere nederst på en kopi av denne rutinen, eller elektronisk dersom det er tilgjengelig.
HENVISNINGER:
Nettundervisning for opplæring i IK-mat
Undervisningsfilm - Kjøkkenservice
Undervisning - Mat til hjemmboende
Vedlegg Sjekkliste opplæring av nyansatte i IK - mat og hygiene (Gyldig)