Oppvarming av mat i Konveksjonsovn (Metos)
Beregnet oppvarmingstid er minimum 50 minutter.
Tidsbryter På/av bryter Bruk alle ristene
Ovnen har forhåndsinnstilt termostat (105 C):
Brukes til:
|
Tid:
|
Eventuelt:
|
Middagsretter
i poser
|
Minimum
50 minutter
|
Ikke stikk hull i plastposer eller enkeltporsjoner.
Stekt fisk, fiske-/skinkegrateng: Overfilmen kan tas av under oppvarming. Maten får da en sprøere overflate.
|
Middagsretter
Enkeltporsjoner
|
Minimum
15 minutter
|
Enkeltporsjoner, dietter og moset mat blir fortere varm enn flerporsjonspakker.
Beregn minimum 15 minutter i konveksjonovnen, alternativt 3,5 minutter i mikroovn.
|
Grøt lapskaus komper
|
Minimum
60 minutter
|
|
Fremgangsm\x{fffd}te:
- Kald mat legges på brett i kald ovn. Alle poser skal legges flate, unngå at mat ligger oppå hverandre. Plasser posene slik at sirkulasjon av varmluft ikke hindres. Ovnens maksgrense er 12 porsjoner.
- Skru på/avbryter til lampen lyser.
- Velg aktuell tid med tidsbryteren.Tidsbryteren starter ovnen og gir alarm når maten er ferdig.
- Ferdig varmet mat skal ha en kjernetemperatur på 75 C.
- Serveringstemperatur skal være mer enn 60 C.
- Husk å slå av av/på - bryteren etter servering.
Internkontroll:
- Ved mistanke om at matens kjernetemperatur ikke er 75 C, skal kjernetemperatur i maten måles, minst 2 steder. Målingene dokumenteres i eget skjema.
- Hver 2. måned skal det ved en ordinær middagsservering måles kjernetemperatur i maten, minst 3 steder. Dette som en rutinemessig kontroll av at ovnen og prosedyren fungerer. Målingene dokumenteres i eget skjema.
- Dersom matens temperatur ikke oppnår 75 C:
- Forleng oppvarmingstiden. Maten skal ikke serveres før kjernetemperaturen er 75 C.
- Skriv avvik i EQS Leder eller ansvarlig for kjøkkenet følger dette opp sammen med Kjøkkenservice.
Vedlegg - Kontrollmåling av kjernetemperatur Skjemaet benyttes i følgende tilfeller:
- For å dokumentere måling av kjernetemperatur i oppvarmet mat dersom det er mistanke om at maten ikke er minst 75 C.
- For å dokumentere måling av kjernetemperatur i rutinemessig måling hver 2. måned.
Oppvarming av mat i Stekeovn
Beregnet oppvarmingstid er minimum 80 minutter.
Bruk alle ristene
Vi må bruke de nederste ovnene inntil de forhåndsinnstilte ovnene er rettet til å fungere på 110 grader, med kun vifte symbol, ikke over/undervarme og grill.
Inntil videre er det viktig at vi følger dette nøye. OBS OBS med temperaturen
Still inn ovnen på 110 grader
Bruk symbolet med KUN vifte ikke over og/eller undervarme
Brukes til:
|
Tid:
|
Eventuelt:
|
Middagsretter
i poser
|
Minimum
80 minutter
|
Ikke stikk hull i plastposer eller enkeltporsjoner.
Stekt fisk, fiske-/skinkegrateng: Overfilmen kan tas av under oppvarming. Maten får da en sprøere overflate.
|
Middagsretter
Enkeltporsjoner
|
Minimum
30 minutter
|
Enkeltporsjoner, dietter og moset mat blir fortere varm enn flerporsjonspakker.
Beregne minimum 30 minutter i varmluftsovnen, alternativt 3,5 minutter i mikroovn.
|
Grøt og komper
|
Minimum
120 minutter
|
|
Fremgangsmåte:
- Kald mat legges på rist i kald ovn. Alle poser skal legges flate, unngå at mat ligger oppå hverandre. Plasser posene slik at sirkulasjon av varmluft ikke hindres. Ovnens maksgrense er 12 porsjoner.
- Vri bryter til symbolet vifte. Skru på ovnen.
- Ferdig varmet mat skal ha en kjernetemperatur på 75 °C.
- Serveringstemperatur skal være mer enn 60 °C.
- Husk å slå av av/på - bryteren etter servering.
Internkontroll:
- Ved mistanke om at matens kjernetemperatur ikke er 75 °C, skal kjernetemperatur i maten måles, minst 2 steder. Målingene dokumenteres i eget skjema.
- Hver 2. måned skal det ved en ordinær middagsservering måles kjernetemperatur i maten, minst 3 steder. Dette som en rutinemessig kontroll av at ovnen og prosedyren fungerer. Målingene dokumenteres i eget skjema.
- Dersom matens temperatur ikke oppnår 75 °C:
- Forleng oppvarmingstiden. Maten skal ikke serveres før kjernetemperaturen er 75 °C.
- Skriv avvik i EQS Leder eller ansvarlig for kjøkkenet følger dette opp sammen med Kjøkkenservice.