Sikrer at krav til systematisk SHA arbeid blir implementert for alle prosjekter. Dette er pålagt iht. Byggherreforskriften.
For alle anleggs- og mindre byggeprosjekter som utføres av kommunens egne ansatte. Noen av malene er også relevante når kommunen knytter til seg entreprenører og underleverandører. Gjelder både for prosjekterende og for utførende. Eksterne bedrifter bruker sine egne maler fra eget internkontrollsystem.
Underskrift på gjennomgått SHA plan og risikovurdering (ROS analysen) og eventuelle SJAer skal signeres etter oppstartsmøte av alle på byggeplass. Dersom nye kommer til, må også de lese dokumentene og signere før oppstart av arbeid. For interne prosjekter er det basen som er ansvarlig for at ansatte og innleide signerer. For prosjekter satt ut til underleverandører, er det HMS ansvarlig som sikrer signeringene.
Sikker Jobbanalyse (Ikke tilgjengelig) skal benyttes der risiko ikke kan prosjekteres bort. Det er viktig at alle som er involvert i arbeidssituasjonen deltar i utformingen.Hensikten er å identifisere og utføre risikoreduserende tiltak for en konkret arbeidsoperasjon. Kan også brukes dersom jobben som skal gjøres ikke har noen egen prosedyre.
Oversikt over ansvarsforhold iht. byggherreforskriften, se Prosjekt: SHA avtale med byggherre . Fylles ut i alle prosjekter. Forteller om ansvarsfordeling mellom byggherre (BH), prosjektansvarlig (PA) Prosjektleder (PL), Byggherrens SHA Koordinator i Prosjekteringen (KP) og byggherrens SHA Koordinator i Utførelsesfasen (KU).
SHA plan malen Prosjekt: SHA plan - Koordinator i prosjekteringsfasen (KP) skal utarbeide en SHA plan tilpasset prosjektet. Arbeidet utføres i samarbeid med prosjektleder som til slutt godkjenner planen.
Risiko og sårbarhetsanalyse mal skal benyttes av prosjekterende og utførende for å sikre god planlegging og styre risikoforhold godt gjennom også å identifisere risikoreduserende tiltak. Se "Vedlegg til SHA planen" og velg ROS mal.
Se oversikt over alle ROS analysene i BYS: ROS analyser og etablering, vedlikehold og opplæring i bruken av dem
Forhåndsmelding til Arbeidstilsynet – (HMS rådgiver lager etter info fra prosjektleder VA prosjekt og HMS rådgiver oversender til basen. Basen henger opp på brakka)
Grøfteplan (Ikke tilgjengelig) etableres av anleggsleder for grøfter opp til 5-6 meter. Der det er krav til spunting, kreves geologisk vurderinger (som skal utføres via prosjektleder VA prosjekt). Basen henger opp på brakka
Vernerunde protokoll mal for anlegg Anleggsvernerunde (Ikke tilgjengelig) (elektronisk skjema) skal benyttes når det skal gås vernerunder på anleggsplass.
Vernerunde protokoll mal for byggeprosjekter drevet av byggservice Byggservice prosjekt vernerunde (Ikke tilgjengelig) (elektronisk skjema) skal benyttes når det skal gås vernerunder på anleggsplass.
Hyppighet av vernerundene bestemmes gjerne på byggemøter og skal tilpasses prosjektets form og størrelse. Vernerundene er viktige for å avdekke forhold som kan gi risikoutsatte situasjoner og skal gjennomføres med hjemmel i Internkontrollforskriften.
Mannskapsregistreringsmal på anleggsplassen. For interne prosjekter er det basen eller prosjektleder som er ansvarlig for at ansatte registrerer seg. Registrering skjer ved bruk av SmartDok. For prosjekter satt ut til underleverandører, er det anleggsleder i de ulike firmaene som følger opp og kontrollerer innregistreringene.
HMS samordningsskjema - entreprenør skal fylle ut - se nederst på siden der det står "Last ned malen".
SHA - KU sjekkliste ved befaring på byggeplass og ved anleggsarbeid - Brukes av KU (koordinator for utførelse) ved besøk på byggeplass. Benyttes når prosjektet er kommet godt i gang for å dokumentere at lovpålagte forhold er på plass. Benyttes på alle anleggs- og byggeprosjekter (både interne og eksterne). Vil bli elektronisk på sikt.