04 Opplæring i kjøkkenrutiner v. 1.3

MÅL/ HENSIKT:

Sikre at personalet har nødvendig kompetanse.

 

DEFINISJONER:

Med personale og ansatte menes her alt personell, både lønnet og ulønnet.

 

ANSVAR:

Avdelingsledere og andre med ansvar for opplæring av nyansatte.

 

BESKRIVELSE:

Ansatte skal ved tiltredelse gis nødvendig opplæring for å sikre at rutinene i IK-Mat blir fulgt.

 

Dette innebærer at det skal gis opplæring der den ansatte:

 

  1. Gis tilgang til IK-mat-systemet
  1. Gis nødvendig veiledning og opplæring i hvordan rutinene skal følges
  1. Gis nødvendig opplæring i grunnleggende hygienerutiner som omtales i infeksjonskontrollprogrammet (Bl.a. håndhygiene, desinfeksjon, søppelhåndtering osv.)
  1. Gis opplæring i hvordan en skriver avvik og når avvik skal skrives Avvik og uønskede hendelser - Registreringsprosedyre.
  1. Signerer på gjennomført opplæring, i avdelingens ordinære sjekkliste for opplæring ved nyansettelse, alternativt ved å kvittere nederst på en kopi av denne rutinen, eller elektronisk dersom det er tilgjengelig.

 

HENVISNINGER:

Nettundervisning for opplæring i IK-mat  

Undervisningsfilm - Kjøkkenservice

Undervisning - Mat til hjemmboende

 

DokumentVedlegg Sjekkliste opplæring av nyansatte i IK - mat og hygiene (Gyldig)